Att flytta till nytt hus eller nya företagslokaler brukar vara ett motiverande inslag i vardagen. Däremot är det många måsten i samband med en flytt, vilket kan leda till stress och oro. Allt det gamla ska städas ur och samtidigt ska den nya platsen förberedas. Därutöver behöver du ta itu med olika ärenden såsom adressändring, byte av elbolag och andra viktiga detaljer.

Här får du en praktisk check-lista och hjälp på vägen när det är dags att flytta. Olika tips på hur du fixar flyttstädningen, men också hur du kommer ihåg alla måsten.

Såhär planerar du inför flytten

En god planering är nyckeln till en lyckad flytt oavsett det gäller ett familjebohag eller företag. Därför gäller det att vara ute i tid och se till att saker och ting planeras i rätt ordning från start. Städningen är ett moment du inte får missa att sätta in i agendan, men minst lika viktigt är andra måsten såsom att säga upp avtal. Du kanske vill byta elavtal till Tibber på https://tibber.com/se/ eftersom de erbjuder smarta upplägg. Då behöver du gå in och läsa mer på https://tibber.com/se/ innan flytten äger rum. När du bestämt dig för upplägg kan du ladda ner appen och komma igång. Som du kan läsa på https://tibber.com/se/ har Tibber ingen bindningstid, vilket är skönt om du exempelvis flyttar till nytt på oviss tid.

Städningen fixar du bäst genom att anlita en firma som erbjuder flyttstäd. Då är det bara datumet du bör ha koll på så att den tidigare bostaden eller lokalen är städad när nycklarna ska lämnas över.

  • Boka städfirma i tid för att ha större marginaler när det gäller dag och tid
  • Packa ner i boxar och transportera möbler innan städning
  • Planera städdag innan sista datum för överlämning av nycklar

Följer du ovan nämnda punkter kommer flytten gå smidigt och du slipper stressa i onödan. Tänk också på att ha allt klart på https://tibber.com/se/ eller annan leverantör för att kunna jobba eller bo bekvämt från dag ett på det nya stället.

Anlita rätt städfirma

Det bästa tipset när du letar städföretag är att höra dig för med bekanta som anlitat flyttstäd. Då vet du om en viss firma är att lita på eller inte. Har du inga egna kontakter kan du googla dig fram till en professionell städfirma precis som du hittar fram till https://tibber.com/se/ eller andra aktörer. Sök på specifika termer ihop med ortnamnet för att få en lista över tillgängliga firmor. Därefter jämför du hemsidor, kundomdömen och tjänsteutbudet för att se vad som passar just dina behov bäst.

  • Rekommendationer från vänner och bekanta
  • Sök efter städfirmor på nätet
  • Begär offert på flyttstäd

Lycka till med din kommande flytt och kom ihåg, börja alltid i god tid!

Author