Det är inte bara ditt hem som behöver en ordentlig vårstädning när solens strålar börjar värma. Nu är det också hög tid att göra en ordentlig storstädning av bilen. Utsidan på bilen har du troligtvis sett över under vinterns gång, för att förhindra rost från vägsalt, men hur är det egentligen med insidan?

Att hålla bilens insida ren och fin är precis lika viktigt som utsidan. Tittar man på en bils insida är skillnaden mellan en omhändertagen och en välanvänd bil väldigt påtaglig. Genom att se över insidan med jämna mellanrum och ta hand om bilens interiör kan du inte bara se till att hålla den i fint skick och öka andrahandsvärdet, utan du får också en bil som är trevligare att köra och en bättre körupplevelse.

4 tips för en renare bil

Här nedan har vi samlat fyra tips som du kan använda dig av för att få en bil som ser och känns mycket renare. I samband med din storstädning kan du även passa på att se över så att bilens alla delar är i gott skick och att ingenting är trasigt. Vill du kanske uppdatera bilen lite extra inför våren är hemsidan nordeye.com/ ett bra alternativ. Hos nordeye.com/ kan du hitta mängder med olika produkter som gör din bil snyggare, tryggare och mer användarvänlig. Nordeye.com/ erbjuder bland annat backlampor, bakljus, blinkers och mycket mer.

1. Satsa på bra rengöringsmedel

När du ska tvätta insidan av bilen bör du undvika starka kemikalier. Det går att få den riktigt ren och fin ändå, utan att du påverkar miljö eller hälsa negativt. Var miljövänlig i din rengöring och använd dig av varmt vatten, såpa och ättika för bästa resultat.

2. Dammsugning

Dammsugaren är A och O för en renare bil. Ta ut alla gummimattor ur bilen och dammsug den sedan grundligt. Här behöver du inte enbart dammsuga golvet, utan du kan även dammsuga mattor, handskfack, bagageutrymme, säten och dörrar.

3. Fräscha och fina rutor

När du tvättar bilens utsida tvättar du även rutorna, men rutor blir smutsiga även på insidan. Det kan t.ex. handla om fingeravtryck från barn eller annan smuts. För att få skinande rutor är vatten, såpa och ättika att rekommendera. Spraya blandningen på en vanlig trasa eller tvättsvamp och torka av alla rutor.

4. Instrumentpanel

På instrumentpanelen kan det bli riktigt smutsigt och dammigt, så se till att du inte glömmer bort att ge den lite extra kärlek. Här bör du även passa på att rengöra ratten när du ändå är igång. Skippa starka kemikalier och satsa på såpa och en lätt fuktad trasa.

Author