Städning hör till en av de sysslor som de flesta människor helst vill undvika. Däremot vill i stort sett alla ha det rent och fräsch runtomkring sig. För att lösa problemet med städning gäller det därför att effektivisera och förenkla städrutinerna, både hemma och på din arbetsplats.

Så slipper du städa på kontoret

Hör du till dem som arbetar framför en dator och behöver en bra plats för att kunna utföra ditt jobb? Då är ett kontorshotell en utmärkt idé. När du hyr en plats eller ett rum på ett kontorshotell i Stockholm kan du göra det till en betydligt lägre kostnad än om du hade hyrt ett helt kontor. Dessutom slipper du städa kontoret eller lägga extra pengar på att hyra in en städfirma om du hyr en plats via Helio. Helio erbjuder kontorshotell i Stockholm där det, förutom städning, även ingår även wifi, frukt och kaffe samt mycket annat.

När du behöver städa ditt hemmakontor

Om du inte har möjlighet att hyra in dig på ett kontorshotell i Stockholm och istället arbetar hemifrån kommer du förmodligen att behöva städa din kontorsplats själv. För att effektivisera städningen är det bra att börja med att se över ditt hemmakontor. Hur ser platsen ut idag? Finns det saker som du skulle kunna plocka bort så att de inte samlar damm? Ju färre prylar du förvarar på skrivbordet desto enklare blir det att städa. Med andra ord bör du ta bort alla pärmar, pennor och annat som tar upp plats. En kontorsplats som inreds med en minimalistisk stil underlättar städningen en hel del.

Ha ett städschema hemma

Att ha det rent och snyggt hemma gör att bostaden känns mer trivsam och välkomnande. Hur ofta du behöver städa beror på flera faktorer. Om ni är flera i familjen med småbarn kommer det troligen att krävas städning nästan varje dag. Även ett husdjur i hemmet gör att städningen behöver ske oftare än annars. Genom att ha ett tydligt schema för när städningen ska ske och vad som ska städas behöver du inte lägga energi på att tänka på vad som ska göras. Ofta behöver kök och hall städas oftare än ett sovrum. Kanske till och med varje dag? Skriv upp vad som ska göras, när det ska göras och sätt upp schemat där hela familjen kan se det.

Anlita städhjälp

Om du har en stor bostad, arbetar mycket och dessutom har småbarn eller husdjur kan det vara värt att anlita städhjälp. Idag är det möjligt att få rutavdrag, vilket gör att kostnaden blir lägre. Det går att få städhjälp varje vecka eller bara någon gång per månad. Om du tycker att det verkar dyrt med regelbunden städning av en städfirma kan du välja att ta hjälp enstaka gånger. En rejäl storstädning kan ge motivation till att hålla rent på egen hand. Är det alldeles för smutsigt och rörigt brukar nämligen många tappa gnistan och inte riktigt orka sätta igång. En storstädning som inkluderar fönsterputsning kan ge en härlig energikick som räcker länge!

Author