Få är väl de som tycker att det är roligt att städa – de allra flesta vill städa så lite som möjligt. Om man ändå vill ha ett rent hem (vilket de allra flesta ju också vill) kan man lyckligtvis använda sig av vissa knep för att göra städningen lite lättare.

Ett ganska omfattande ”knep”, som dock underlättar städningen betydligt, är att inreda sitt hem för att vara lättstädat. Detta är med andra ord något som man måste tänka på redan när man flyttar in, om man inte vill byta ut merparten av sina möbler senare. För att ha ett lättstädat hem ska man tänka på att i så stor utsträckning som möjligt välja möbler som lämnar golvytan fri, till exempel genom att de är vägghängda. Det gör det betydligt enklare att dammsuga och våttorka golven, eftersom man inte måste manövrera runt möblerna.

Något annat man ska göra för att underlätta städningen är att alltid börja med att plocka undan så mycket som möjligt från ytorna i hemmet. Att till exempel försöka damma med en trasa, samtidigt som man måste plocka upp och sätta ned saker som är i vägen, innebär bara onödigt krångel. Genom att först plocka i ordning kan man lätt dra med trasan över hemmets alla ytor. En yta som drar åt sig särskilt mycket damm är ofta tv-bänken, eftersom det samlas elektronik där, som fungerar som magneter för damm. Vill man göra det enklare för sig att städa ska man därför köpa en tv-bänk med stängda förvaringsmöjligheter för exempelvis spelkonsoler och tv-boxar. På Furniturebox.se hittar du ett stort utbud av tv-bänkar, som kan göra ditt liv lättare.

Man ska också tänka på valet av soffor och fåtöljer. Väljer man de med avtagbar klädsel blir det betydligt lättare att göra rent dem, eftersom man helt enkelt kan köra klädsel i tvättmaskinen. Med alla dessa knep i åtanke kommer tiden man lägger på att städa att minska markant.

Author