Att starta upp ett eget bolag är riktigt rolig, men kräver en hel del planering och mycket jobb, åtminstone när företaget är nytt. När man startar upp ett städbolag är det mycket man behöver tänka på, oavsett om man gör det för att tjäna pengar eller om man är ute efter att skapa en fungerande verksamhet. I början kommer man troligtvis få göra en hel del av arbetet själv och eftersom städning är ett fysiskt krävande jobb gäller det att man inte har problem med t.ex. rygg eller knän. Fundera över frågor som vilken typ av städning som du önskar utföra och jämför gärna med andra företag för att se vad människor är villiga att betala för den typ av tjänst du vill erbjuda. Städmarknaden har blivit större och större och idag använder sig både unga och gamla av städbolag, både när det kommer till vanlig hemstädning och vid större tillfällen som t.ex. en flytt.

Få hjälp och stöd

Det kanske mest komplicerade är att veta hur man kommer igång med ett bolag. Det finns mycket bra hjälp att få för den som vill starta upp sin egen städfirma och att få stöd från Arbetsförmedlingen är ett bra tillvägagångssätt för de allra flesta. Med hjälp av Arbetsförmedlingen kan man t.ex. få hjälp med sin affärsidé och få den prövad, men i vissa fall kan man även få hjälp ekonomiskt med ett starta eget-bidrag. Genom att besöka närmaste kontor kan man även hämta en broschyrer och tidningar som kan fungera som stöd i processen och där får man lära sig de mesta grunderna i hur man kommer igång. Det är mycket som man måste lära sig, t.ex. hur man städar ergonomiskt, vilken typ av utrustning som man kommer att behöva och hur man arbetar med olika typer av kemikalier och olika material. För den som söker mer information har även Bolagsverket tillsammans med Tillväxtverket och Skatteverket skapat en hemsida där du kan registrera ditt företag eller bara ta del av seminarium. Häftigt!

Fakturera dina tjänster utan företag

En annan viktigt punkt att fundera över är betalningen. Hur vill du att kunderna ska betala för tjänsterna och vilka betalningsalternativ vill du att de ska ha? På senare tid har det faktiskt blivit mer och mer vanligt att man inte registrerar ett företag och istället vill börja med att fakturera utan företag, vilket är helt möjligt. Det finns ett flertal företag som arbetar med denna typ av fakturering och ofta är processen betydligt smidigare och enklare utan ett företag registrerat. Du får dina pengar snabbare och får dessutom hjälp med att betala in skatten för ditt arbete. Vill du kunna erbjuda dina kunder möjlighet att betala med faktura är detta ett väldigt bra alternativ. Vissa företag kan till och med se till så att du får dina pengar, även om kunderna inte har betalat ännu. På så sätt kan du alltid känna dig säker med att du får din betalning i tid.

Author