Trots att människor har börjat att bli mer miljömedvetna så städar man idag sitt hem med mer kemikalier än någonsin. Det finns många rengöringsprodukter som innehåller den farliga kemikalien 2-butoxietanol, utan att kunderna faktiskt blir medvetna om detta. Det enklaste allrengöringsmedlet kan innehålla farliga ämnen, men eftersom tillverkarna inte är skyldiga att lista just denna är det många som fortfarande är ovetandes om det fullständiga innehållet. Detta ämne kan orsaka allt från andningssvårigheter till lågt blodtryck, vilket naturligtvis är något man vill undvika att ha i sitt hem. Även rengöringsprodukter som handsprit och antibakteriella tvålar har ämnen i sig som inte är bra för kroppen. Triclosan, som finns i båda produkterna, har visat sig ha ge hormonproblem, tidig pubertet eller till och med infertilitet. Det är viktigt att man är ordentligt påläst om de rengöringsmedel som man har i sitt hem och speciellt de produkter som använd direkt på bord, ytor i köket eller direkt på kroppen.

Krypandet gör att barn andas in damm

De allra flesta är dock måna om att ha ett rent och fräscht hem. Smulor ska inte finnas på golvet och fett ska avlägsnas från kök och badrum. Att använda sig av starka rengöringsmedel kan kännas som ett bra alternativ, för att man då tror att hemmet blir renare än vad det annars hade blivit. Detta är dock en riktig myt och för småbarnsföräldrar är det ännu viktigare att man städar så miljövänligt som möjligt. Små barn som ännu inte har lärt sig gå kryper gärna omkring på golvet och det har visat sig att barns rörelsemönster drar upp mer damm än vad en vuxen gör när man går runt i hemmet. Barnet är också betydligt närmare marknivå och med detta sagt är det tydligt att bebisar andas in mer damm än vuxna. En studie visar att detta dock inte behöver vara något negativt för barnet, eftersom det faktiskt kan stärka barnets immunförsvar. Du bör naturligtvis inte sluta städa helt, men bör inte heller oroa dig om hemmet inte är kliniskt städat varje dag.

Jobba inom städbranschen

Har man en fallenhet för att städa och har kunskap om rengöringsmedel, kemikalier och dosering? Då kan ett jobb inom städbranschen faktiskt vara väldigt intressant. Att arbeta som städare har länge ansetts som ett mindre bra jobb, men sanningen är att det är väldigt lärorikt och att man faktiskt kan tjäna riktigt bra med pengar om man är beredd på att jobba hårt. För att hitta olika typer av städjobb kan man vända sig till en hemsida som förmedlar jobb. Se till att du har en riktigt bra och uppdaterad cv, för på netjobs.com är det lätt att hitta tjänster av olika slag. Med hjälp av sajtens matchmail kan du fylla i vilken typ av jobb du är intresserad av och blir sedan matchad mot arbetsgivare som kan passa just dig. Matchningarna får du direkt skickade till din mailadress, så att du slipper ta dig igenom hundratals olika annonser och företag.

Author