Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet att hålla rent, eftersom vi tillbringar så många timmar där, och det dessutom är där som kroppen ska återhämta sig efter en lång dag med aktivitet. Sängen är självklart den viktigaste möbeln i sovrummet, och det bästa man kan göra för att hålla den ren är att tvätta sängkläderna och bädda rent regelbundet – ungefär varannan vecka. Sängkläderna ska tvättas i minst 60 grader, för att döda de bakterier som finns i lakan, påslakan och örngott.

Man får dock inte glömma textilierna i resten av rummet, till exempel mattan på golvet. Även om man dammsuger regelbundet i sovrummet, kan det vara en bra idé att någon gång om året ta ut mattan och piska den, för att verkligen få bort damm och annat som samlas där med tiden. Vill man underlätta för sig själv ska man köpa en matta som både är snygg och lättstädad, till exempel någon av mattorna från Linie Design.

Något annat som är viktigt i sovrummet är att ha god ventilation. Annars riskerar man att fukt blir kvar i rummet och i sängen, vilket kan göra det till en grogrund för kvalster. Därför är det också bra att passa på att vädra när man städar rummet.

Author