Alla drömmer om att få slippa städa därhemma och låta en firma sköta all städning, som exempelvis firman Prohomeservice.se eller liknande. Känner du för att ha en firma eller städhjälp är det lättast att surfa in på nätet och söka.

Men väljer du att städa själv och framför allt skulle vilja slippa köpa dyra rengöringsmedel, så finns det husmorstips som du kan använda dig av. Oftast är det produkter som du redan har liggande i kylen eller på hyllorna i skåpen. Det underlättar när du känner för att städa, eftersom du redan har rengöringsprodukterna hemma.

Dåligt lukt

Tyvärr är det så att du ibland kan råka ut för en dålig lukt i kylen eller bland soporna. Misströsta inte, har du citron hemma så försvinner den dåliga lukten i ett nafs. Annars är ett bra tips att spara de små silika-påsarna som du får med när du köper nya skor, för de är perfekta till att få bort lukter som du inte vill ha hemma i klädskåpet, kartonger, förråd, i träningsväskan och så vidare.

Imma på spegeln

När du får imma på rutor och speglar efter dusch och bad så finns det ett suveränt husmorstips som du kan använda dig av. Du tar fram raklöddret och gnider in det på spegeln. Vid imma på bilrutan eller kameralinsen är det ypperligt att ha silika-påsar som drar till sig fukten i bilen eller kameraväskan.

Putsa fönster

Det är inte särskilt kul att behöva putsa fönster, men ibland behövs det för att kunna se ut ordentligt eller för att du ska få tillräckligt med ljus in i bostaden. Då kan du faktiskt blanda till ett eget fönsterputsmedel genom att ta diskmedel, vinäger och majsmjöl. Den blandningen häller du ner i en hink med varmt vatten och sedan är det bara att sätta ingång och putsa dina fönster.

Rengöringsmedel

Du kan slippa att köpa en massa dyra rengöringsmedel som innehåller mängder av farliga kemikalier. Istället kan du göra ditt eget medel för att rengöra där hemma, vilket är enkelt, smart och framför allt billigt. Du tar en sprayflaska och fyller den med ättika till 1/3. Fyll sedan på med vatten plus ett antal droppar diskmedel i flaskan. Nu kan du börja städa och allt blir skinande rent.

Tandkräm

Något som du har mycket nytta av och inte bara för att rengöra dina tänder, är tandkräm. Du kan göra mycket med krämen. Allt från att ta bort fuktringar på möbler och avlägsna krit- och pennmärken på väggar och bord, till att få bort repor på mobilskärmen och dvd:s. Den gör även dina vattenkranar glansiga igen samtidigt som du kan ta på krämen på vissa kliande insektsbett.

Dessa var bara några få användbara husmorstips som du kan ha nytta av vid städning!

Author